5 ιδέες για πρωτότυπα ΚΑΔΡΑΟι αλλαγές στις μεγάλες επιφάνειες των τοίχων, είναι από τις πιο εύκολες διακοσμητικές παρεμβάσεις για να αλλάξετε συνολικά την εικόνα ενός δωματίου.Δεν είναι υποχρεωτικό να πρόκειται τα αυθεντικά έργα τέχνης, ούτε καν για ακριβοπληρωμένες αφίσες τοποθετημένες σε επίσης υψηλού κόστους κορνίζες.  

Με πολύ απλά υλικά και αντικείμενα και με ελάχιστο κόπο, μπορείτε να προσθέσετε στους χώρους σας χρώμα και αισθητική, δημιουργώντας πολύ εύκολα τα δικά σας "χειροποίητα" κάδρα. 1. Χρησιμοποιήστε δύο απλές κορνίζες με πλαίσιο αλλά ανοιχτές (χωρίς τζάμι). Στα πολυκαταστήματα με είδη σπιτιού θα βρείτε τέτοιες απλές κορνίζες σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. 
Τοποθετήστε στο κέντρο της μιας ένα κομμάτι διακοσμητικό χαρτί ή ύφασμα, σε οποιοδήποτε σχέδιο και αποχρώσεις σας αρέσουν και ταιριάζουν στον χώρο που τοποθετηθεί το κάδρο.  
Στην άλλη, κολλήστε ένα μηνιαίο ημερολόγιο τοίχου με τρόπο τέτοιο ώστε να μπορείτε να κόβετε με ευκολία το φύλλο που αντιστοιχεί στον κάθε μήνα και σε τέτοιο ύψος ώστε να σας επιτρέπει με ευκολία να κρατάτε σημειώσεις επάνω στο ημερολόγιο. 
Τοποθετείστε τα δυο κάδρα μαζί στο ίδιο σημείο. 
Ανάλογα με τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσετε, το είδος της κορνίζας και το συνολικό ύφος της σύνθεσης, είναι μια ιδέα σχεδόν για όλους τους χώρους του σπιτιού. Δίπλα στο γραφείο, σε παιδικά υπνοδωμάτια, σε ένα σημείο του χωλ ή στην κουζίνα.  2. Επιλέξτε μια αγαπημένη φωτογραφία σας, τυπώστε κάποια από το  internet ή χρησιμοποιείστε ένα poster.
Αν δεν έχετε την δυνατότητα να εκτυπώσετε εσείς την εικόνα στην διάσταση που σας χρειάζεται, ζητείστε από ένα φωτογραφείο να σας την μεγενθύνει.
Με την βοήθεια ενός χάρακα και κοπιδιού, κόψτε την εικόνα σε 4 ή 6 ακριβώς ίσα κομμάτια και τοποθετήστε το κάθε ένα στο κέντρο μιας πολύ λιτής κορνίζας.
Τοποθετείστε τις κορνίζες στον τοίχο με τρόπο που είτε να "διηγούνται" την εικόνα σε "συνέχειες", ή τυχαία αν έχετε διαλέξει ένα αφηρημένο σχέδιο.
Και αυτήν την πρόταση ανάλογα με το είδος της εικόνας και τα συνολικά χρώματα της σύνθεσης, μπορείτε να την προσαρμόσετε στις διακοσμητικές απαιτήσεις οποιουδήποτε χώρου του σπιτιού και στα πλεονεκτήματά της πως λόγω διάστασης, με μια μόνο τέτοια σύνθεση έχετε ολοκληρώσει με πρωτότυπο τρόπο την διακόσμηση ενός ολόκληρου τοίχου ή και ενός μικρού δωματίου, δεν χρειάζεστε τίποτα περισσότερο.


3. Επιλέξτε ένα αγαπημένο σας θέμα ή αντικείμενο και αφιερώστε του μια μικρή ή μεγαλύτερη περιοχή σε κάποιον τοίχο.
Συνδυάστε έτοιμα κάδρα ή αυτά που εσείς θα δημιουργήσετε -με απλές κορνίζες και φωτογραφίες- με πιάτα, δίσκους ή όποιο άλλο αντικείμενο ταιριάζει και απεικονίζει το θέμα σας και τοποθετείστε τα συγκεντρωμένα στον τοίχο όχι στοιχισμένα σε "αυστηρές" ευθείες, αλλά ωστόσο με τρόπο που συνολικά η σύνθεση να έχει μια στοιχειώδη οπτική συμμετρία.
Φρούτα, πεταλούδες, κοχύλια, βότσαλα, ένα ηλιοβασίλεμα, θαλασσινά τοπία, βινύλια, αλλά και ό,τι άλλο σκεφτείτε και σας αρέσει μπορούν να αποτελέσουν το κεντρικό θέμα μιας τέτοιας σύνθεσης, ανάλογα και με τον σε ποιον χώρο θα επιλέξετε να την τοποθετήσετε.
Το ίδιο εντυπωσιακό είναι το αποτέλεσμα και με μια σειρά φωτογραφιών που θα τοποθετήσετε σε διαφορετικού μεγέθους και σχεδίου κάδρα, μαζί με κάποιες που θα ζητήσετε από ένα ειδικό κατάστημα να σας εκτυπώσει πάνω σε πήλινα ή πορσελάνινα πιάτα, σε κομμάτια ακατέργαστου ξύλου κλπ.


4. Προσθέτε χρώμα και "ύφος" στους τοίχους σας σε μηδέν χρόνο, με σχεδόν μηδέν κόστος.
Δεν θα χρειαστείτε παρά μερικές ξύλινες κορνίζες ή κομμάτια κόντρα πλακέ ή και απλό χοντρό χαρτόνι, μερικά μεγάλου μεγέθους φύλλα από φυτά, κλαριά ή λουλούδια και μπογιές σε σπρέϋ.
Βάψτε με λευκή μπογιά τις κορνίζες, το κόντρα πλακέ ή το χαρτόνι και αφήστε να στεγνώσουν εντελώς.
Τοποθετήστε πάνω στην κάθε επιφάνεια από ένα φύλλο, κλαρί ή λουλούδι και με όποιας απόχρωσης μπογιά σε σπρέϋ επιθυμείτε καλύψτε την επιφάνεια του κάδρου περιμετρικά του φύλλου, του κλαδιού ή του λουλουδιού. Αφήστε να στεγνώσει εντελώς πριν τραβήξετε το κομμάτι του φυτού και τοποθετείστε όλα μαζί τα κάδρα σας σε κάποιο σημείο ή και προσαρμόστε τα πάνω σ΄ένα ξύλινο πάνελ που επίσης θα βάψετε λευκό.
Είναι μια πολύ απλή κατασκευή αλλά με ιδιαίτερα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, ειδικά αν χρησιμοποιήσετε έντονα και φωτεινά χρώματα.5. Τίποτα δεν μπορεί να στολίσει πιο εύκολα, οικονομικά αλλά κυρίως ζεστά και εντυπωσιακά τους τοίχους σας από τις ζωγραφιές των παιδιών και όχι μόνο εκείνους των δωματίων τους.
Οριοθετείστε την περιοχή του τοίχου, που πάνω της θα μπουν οι ζωγραφιές, βάφοντας το συγκεκριμένο κομμάτι σε μια διαφορετική απόχρωση και γεμίστε την με δημιουργίες των παιδιών είτε κολλώντας απευθείας στον τοίχο με blu tack  ή αφού πριν τις τοποθετήσετε σε απλές κορνίζες που θα βρείτε σε όλα τα πολυκαταστήματα με είδη σπιτιού σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Η λύση του blu tack είναι πιο πρακτική αν τα παιδιά είναι ακόμα σε μικρή ηλικία και θέλετε κάθε τόσο να "ανανεώνετε" τους πίνακες τους, αφαιρώντας προηγούμενες και προσθέτοντας νέες ζωγραφιές, ενώ σε κορνίζες μπορούν να μπουν κάποιες από τις πρώτες δημιουργίες της ζωής τους για να τις προστατεύσετε από φθορές και να τις κρατήσετε ανέπαφες για πάντα.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: (με κλικ μεγενθύνονται)
http://www.bhg.com

: ,